ECO Friendly Policy

Sustainability

Στο Townhouse Lefkada ζητήματα περιβαλλοντικής συνείδησης τέθηκαν εξ΄αρχής σε προτεραιότητα, από το στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου έως την κατασκευή και τον τρόπο λειτουργίας του.

Θέματα όπως ο προσανατολισμός του οικοπέδου, η επιλογή των υλικών, ο τρόπος δόμησης, η επιλογή και η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ο σχεδιασμός του τρόπου λειτουργίας του κάθε διαμερίσματος αλλά και του καταλύματος συνολικά, μελετήθηκαν και υλοποιήθηκαν με γνώμονα ένα κτίριο φιλικό προς το περιβάλλον.

Τα κύρια χαρακτηριστικά – χειρισμοί που εφαρμόστηκαν είναι:

Αίθριο & κλιμακοστάσιο

Από την αρχή του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο φυσικός αερισμός και ηλιασμός του κτιρίου. Στο εσωτερικό του Townhouse Lefkada βρίσκεται ένα μικρό αίθριο που προσφέρει πλούσιο φυσικό φως και αέρα στο κλιμακοστάσιο, στους κοινόχρηστους διαδρόμους αλλά και στο σύνολο του κτιρίου.

Σύστημα σκίασης

Η ανατολική και δυτική πλευρά του κτιρίου καλύπτονται με κατακόρυφες περσίδες που σκιάζουν τα μεγάλα ανοίγματα των διαμερισμάτων, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα υπερθέρμανσης του χώρου, ενώ παράλληλα λειτουργούν και σαν κύριο χαρακτηριστικό του κτιρίου. 

Αντλία θερμότητας και ηλιακοί συλλέκτες

Ο κλιματισμός του καταλύματος πραγματοποιείται με αντλία θερμότητας μέσω ενός συστήματος ανάκτησης θερμότητας το οποίο διασφαλίζει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπρόσθετα, η λειτουργία της αντλίας γίνεται με οικολογικό ψυκτικό μέσο και η τεχνολογίας αποτρέπει την απόρριψη ψυκτικού στην ατμόσφαιρα.

Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι το κύριο σύστημα παροχής ζεστού νερού, επιτυγχάνοντας την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Σύστημα αποσκλήρυνσης νερού

Το νερό στο Townhouse Lefkada είναι επεξεργασμένο με ειδικό σύστημα το οποίο απομακρύνει τα άλατα από το νερό του δικτύου. Έτσι, ελαχιστοποιείται η σκληρότητα που φθείρει τις συσκευές, επιβραδύνοντας τον χρόνο ζωής τους. Επιπλέον, το νερό που χρησιμοποιείτε δεν ξηραίνει τα μαλλιά, το δέρμα και τα ρούχα σας. Προσοχή το νερό δεν συνίσταται για πόση!

branch-tree-wood
renewable-energy-flower

Ας μειώσουμε το πλαστικό που καταναλώνουμε!

Το νερό του δικτύου της Λευκάδας, δεν συνίσταται για πόση. Στο μπαρ μας όμως έχουμε εγκαταστήσει επιπλέον σύστημα επεξεργασίας νερού (σύστημα αντίστροφης όσμωσης) που το μετατρέπει σε πόσιμο για να μπορούμε να σας παρέχουμε νερό στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, χωρίς πλαστικά μπουκάλια!

Συσκευές και εξοικονόμηση ενέργειας

Όλες οι συσκευές μας είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Φωτισμός και εξοικονόμηση ενέργειας

Ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός του κτιρίου έχει γίνει με λαμπτήρες LED.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος όλων μας

Ο κωδικός που σας στέλνουμε στο κινητό σας, λειτουργεί ως κλειδί για την πόρτα του διαμερίσματος σας.

Αισθητήρες έχουν τοποθετηθεί στις πόρτες και τα παράθυρα των διαμερισμάτων έτσι ώστε όταν είναι ανοιχτά, το σύστημα κλιματισμού να κλείνει αυτόματα.

Οι αισθητήρες κίνησης και οι διακόπτες με χρονοδιακόπτη, ανοιγοκλείνουν τα φώτα σε κοινόχρηστους χώρους.

“Έξυπνα” συστήματα έχουν εγκατασταθεί για να διαχειρίζονται το ρεύμα στον εξωτερικό φωτισμό του κτιρίου καθώς και το νερό στο αυτόματο πότισμα του κήπου.

Στηρίζουμε τοπικούς προμηθευτές και συνεργεία

Από το στάδιο της κατασκευής έως το στάδιο του εξοπλισμού φροντίσαμε να απευθυνθούμε, όπου ήταν εφικτό, σε τοπικά συνεργεία και εγχώριους παραγωγούς. Τα περισσότερα από τα δομικά υλικά, τα έπιπλα, τα φωτιστικά, τα λευκά ήδη, τα είδη περιποίησης κ.α. είναι από επώνυμες και καταξιωμένες εγχώριες εταιρείες.

Αγαπάμε το πράσινο!

Παρ’ ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε έναν όμορφο κήπο με μεσογειακά φυτά και δέντρα για φυσική σκιά.

Ανακυκλώνουμε!

Στο Townhouse Lefkada κάνουμε ολική ανακύκλωση συλλέγοντας ξεχωριστά τα οικιακά απορρίμματα από χαρτί, γυαλί και πλαστικό στους κάδους που θα βρείτε σε κάθε διαμέρισμα, αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.